Екстрим-театр посеред екстрім-року

З серпня 2020 року в Україні діє новий екстрим-театр «ШуМ».
Свою першу виставу зіграли 29 серпня у «театральній» печері Кочубеївського рудника, що на Кіровоградщині.

Екстрим-театр

Як зазвичай глядач дістається до театру?
Таксі/метро, провулком, через скверік…

Як дістаються на прем’єрну виставу театру «ШуМ»?

Шукають на мапі село Ганнівка Кіровоградської області (це гарна відстань що від Кривого Рогу, що від Кропивницького). Далі – напрям на Кочубеївські штольні, долаючи круті спуски. І вже потім спуск на глибину 36 метрів на дно кар’єру – і ви на місці – камерний простір, де одночасно може розташуватися до 30 глядачів (за день робили по два покази). Саме там і проходить показ вистави «127 годин».

Вистава

Сюжет вистави – знайомий як кінолюбителям (фільм «127 годин» Денні Бойла вийшов у 2010 році), так і літературним адептам (першоджерело вистави і фільму – книга «Між молотом і ковадлом» (Between a Rock and a Hard Place), яку альпініст Арон Ралстон написав після свого екстремальної п’ятиденної пригоди у горах, придавлений валуном.

Локація є декорацією вистави, наближено-реалістично відтворює атмосферу подій, й максимально концентрує на темі боротьби матеріальних та духовних цінностей. За задумом режисера Павла Осікова та Олени Аракелян, головний герой веде діалог зі своїм внутрішнім голосом, і не одним, а одразу двома.

Плани

На зимовий час показ вистави призупинено.

І якщо вистава в штольні – класична моновистава у незвичному місці, то в наступних планах команди екстрим театру – імерсивна постановка у бомбосховищі. Якою стане адреса наступної вистави – стане зрозуміло ближче до завершення карантину.

Довідка «Театральної риболовлі»

Павло Осіков у липні 2016 року заснував у Кривому Розі Театр одного актора «AVE», окремий блок про діяльність якого представлено у дослідженні «Театральні міста України» (Криворізький часопис).