Старт 2019/20: шість відкриттів вихідних

Вихідні видалися театрально гарячими.
Шість театрів стартували в новому сезоні.

Прем’єрою на малій сцені розпочали роботу Миколаївського академічного українського театру драми і музичної комедії. Для театру це сезон 93-й в його історії.

Титульний персонаж п’єси «Сільвія» американця Альберта Рамсделла Герні-молодшого – собака, потрапляння дворняжки якої у родину і стає похідною подією історії, яку поставив Сергій Чверкалюк.

Свіжими прем’єрами поточного року відкривали сезон. Харківський державний академічний російський драматичний театр ім. О. Пушкіна відкрився оновленим сайтом, причесаним логотипом та «Коханням й тілом у валізі».

Саме таку назву носить вистава, створена Ольгою Турутя-Прасоловою за мотивами п’єси «Моя професія – синьор з вищого світу» Скарначчі та Тарабузі. Цьому харківському театру пішов 87-й сезон.

Трішки молодший Харківський театр ляльок. Свій 81-й сезон почали з «діагностики». Лікар «Айболить» з казки Корнія Чуковського провів свій прийом на сцені театру в історії, розказаній режисеркою Оксаною Дмітрієвою.

За сезон до півстолітнього – Херсонський театр ляльок. Власна версія казки про вовка з поросятами склав Олександр Кузьмин, а втілив на сцені Борис Чуприна. Вистава йде під назвою «Троє поросятОК» (також свіженька літня прем’єра).

Кругла дата в Рівненському театру ляльок – 45 сезон! Театр – як свято, на яке злітаються з усяких усюд.

Продуманий та зрежисований івент пройшов під слоганом «Полетіли до театру».

А до театрального меню увійшли одразу дві назви. На більш ранішне – «Звідки беруться діти» Т. Попової в постановці В. Долгополова. На наступне – «Не їжачок» Анни Богачевої у постановці Андрія Окладова.

Наймолодшим з відкриттів минулих вихідких виявився Зразковий театр-студія мюзикла «ОКей» при Київській школі джазового та естрадного мистецтва.

Свій 9-й сезон студійці відкрили другим з моменту створення показом «Короля-Профітроля» – мюзиклом В’ячеслава Тимохіна в постановці Оксани Ковальової. Спеціально на показ завітав автор зі Швейцарії.

Далі буде!