Каталог фестивалів «Театральної риболовлі»

Певний час фестивальний розділ на порталі «Театральна риболовля» був у складі театральних каталогів та відображав маленький шматочок тією фестивальної течії, яка існує в країні.

Проте, фестивальне життя в країні є, воно пульсує, іноді накладаються дати проведення, іноді відміняються покази вистав з тієї чи іншої причини… Процес вариться, а основні питання «Театральної риболовлі» залишаються незмінними – скільки та яких фестивалів в країні, яка міграція з конкретних вистав, учасників та членів журі, про який вплив на культурний розвиток відбувається… Ну й безліч похідних питань.

З початку театрального сезону 2019/2020 театральний розділ отримав особливий статус на порталі. Більше того, його окремо винесено до головного меню сайту.

На сьогоднішній день фестивальний каталог включає в себе найповніший перелік вистав театрального сезону 2019/2020 років. І це ще з урахуванням того, що не до нього не внесені фестивалі з відкритими датами (що буде наступним кроком).

І тепер, коротко про можливості Фестивального каталогу та єдиної Театральної Стрічки Новин, яка працює на порталі «Театральної риболовлі» (вже неодноразово відповідав на це організаторам фестивалів в приватних повідомленнях – настав час структурувати та викласти це в суспільний доступ).

Тож,

1. Сторінка фестивалю у каталозі

Окрема сторінка складається із загальної енциклопедичної інформації про фестиваль, його позиціонування, організаторів, термінів проведення та детальної карти фестивальних вистав.

Наприклад, як це оформлено для Міжнародного театрального фестивалю Open Open Open Golden Gate Theatre Festival.

2. Преданонс фестивалю

Формат до Театральної Стрічки Новин, який використовується заздалегідь перед фестивалем, та може включати в себе як анонс подачі заявок на участь, так і тизер щодо самого фестивалю та його родзинок.

Напрклад, як було зроблено для фестивалю «СвітОгляд» у Сєвєродонецьку.

 

3. Відкриття

Формат до Театральної Стрічки Новин, де публікується оперативний фоторепортаж з церемонії відкриття фестивалю та особливі його подробиці.

Наприклад, як це було з фестивальними випробовуваннями маріупольської «Театральної брами».

 

4. Цікавинки фестивалю

За наявності певних фестивальних ноу-хау чи цікавинок – можливість окремих дописів з їх висвітлення

Наприклад, експериментальна практика опівночних вистав на фестивалі «Мереживо казкове».

5. Пострефлексія

Формат з безпосередніми підсумками фестивалю (якщо подія конкурсна – то з переліком переможців).

Наприклад, як було зроблено з першим фестивалем, який відкрив сезон 2019/2020 – «СТеП» у селищі Подвірному.

 

P.S. Каталог фестивалів «Театральної риболовлі» – перша спроба у відкритому просторі зібрати та каталогізувати театральний фестивальний процес, який сьогодні відбувається в країні.

2 thoughts on “Каталог фестивалів «Театральної риболовлі»

  • 23.09.2019 о 09:26
    Permalink

    Я хочу додати до цього переліку фестивалів ще один, який існує 24 роки. В 2002 році відбудеться 25 ювілейний Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва ” Від Гіпаніса до Борисфена”. Проходить щорічно на узбережжі Чорного моря в місті Очаків

    • 26.09.2019 о 17:53
      Permalink

      Дякую за доповнення!
      Першою чергою пішли фестивалі із вже відомими датами проведення.
      На черзі – вистави без дат – по сезонах.

Коментарі закриті.