Опівнічні вистави «Мережива казкового»

Цими днями Черкаси приймають V фестиваль театрів ляльок України «Мереживо казкове 2019».

Основний акцент фестивальної програми з 15 вистав – дитяча аудиторія. Проте, театр ляльок все гучніше заявляє про свій ресурс задовольняти потреби й дорослого глядача. Дві вистави черкаського фестивалю були зіграні експериментально – о восьмій вечора та опівночі.

Львівська театр-студія естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» показала свіжу прем’єру «Пустостан». Виставу поставив Олексій Кравчук за п’єсою польської авторки Маліни Пшесьлюги.

Наступного фестивального дня нічний експеримент повторив Черкаський академічний театр ляльок виставою «Квартет» за п’єсою «Quartett» Хайнера Мюллера в постановці Ярослава Грушецького.

Маленькими кроками театр ляльок демонструє глядачу, що здатний не лише на «Колобків» та «Трьох поросят», а може працювати зі складною драматургією та навіть вести переконливі діалоги на філософські теми.

Фестиваль наразі триває. Урочисте закриття заплановане на вечір п’ятниці, 13 вересня.

2 thoughts on “Опівнічні вистави «Мережива казкового»

  • 12.09.2019 о 20:52
    Permalink

    А звідки така зневага до “Колобків” і чому театр ляльок має щось доводити?

    • 21.09.2019 о 14:04
      Permalink

      Єдину переконливу версію “Колобка” бачив у виконанні команди КВК – “Колобок у постановці Романа Віктюка”. Більшість не витримує жодної критики – мається на увазі актуальність сучасного театру, відповідність трендам і таке інше.
      Звіди і маркер вторинності.

Коментарі закриті.