26 київських театрів. Новорічні вітання

Фейсбучні месенджери, телефонні смс та дзвінки у новорічні дні – це вітання, побажання, сподівання.

На питання, як вітають театри своїх глядачів, відповідає огляд сайтів та фейсбук-сторінок вибірки #26театрів (одразу варто зауважити, що в рік Свині жодного «свинства» серед оглянутих вітань – використання порося в будь-якому проявленні – не вияслено).

Нічого новорічно-вітального, окрім анонсів вистав, не знайдено на сайтах/FB-сторінках Театру ляльок на Лівому березі Дніпра, Театрів на Печерську, «Браво», «Чорного квадрату» та ТЮГу на Липках.

Театр «ДАХ» зупинився на святкуванні проходження опери-реквієма Влада Троїцького «IYOV» в ТОП-10 найкращих сучасних опер світу конкурсу Music Theatre NOW. А PostPlay Театр відсвяткував свій трьохрічний день народження, і до загальноноворічних свят залишилися байдужими. Про всіх інших є що сказати…

Формалістичний формат – стокова новорічна картинка / віршик / стандартний набір побажань (який підходить майже до будь-якого свята), по окремості, або в поєднаннях – до сих пір у фаворі для театральних smm-щиків (чи тих співробітників, на чиїх плечах лежить цей обов’язок). Вийшла ціла колекція – «Київ Модерн-балет», Національна опера, Майстерня театрального мистецтва «Сузір’я», Театральна агенція «ТЕ-АРТ», Театр драми і комедії, Театр російської драми ім. Лесі Українки, Театр «Тисячоліття»Нічого паганого в таких привітаннях, звісно, немає, окрім того, що по картинці ідентифікувати поздравителя практично не можливо…

Перехідний період – і листівочка і більш прогресивні інструменти помічені у Національної оперети, Молодого театру та Муніципального театру опери і балету для дітей та юнацтва, які розмістили і стандартні листівочки (Оперетта – з максимально нечитабельним шрифтом та не дуже френдлі кольором) та запропонували формат відеопривітаннь.

Спеціальний вітальний відеоролик став додачею новому сайту Театра на Подолі (про ребрендинги року буде окремий огляд).

Вочевидь оригінальний підхід і в текстовому і в ілюстративному підході в Національном драматичном театрі ім. І. Франка.

Ну і зрештою – про креатив в новорічних привітаннях.

В категорії графічна стилізація – Театр маріонеток, Академічний театр ляльок, Малий драматичний театр.

Вітання через особу своєї першої особи запропонували театр «Колесо» і «Актор». В «Колесі» – цілий комплект візуальних матеріалів – і на сайті і в фейсбуці. Найперсоналізованіша – за участі господарки свята Ірини Кліщевської.

Київський театр «Актор» вийшов на новий якісний рівень виробництва власних афіш, що видно по роботі до прем’єрної передновогодньої «Ночі перед Різдвом». А безпосередньо новорічні вітання пролунали від художнього керівника Слави Жили в образі Діда Мороза.

«Дикий театр» привертає увагу та створює святковий настрій своєю церемонією нагородження кращих диких людей року BEST WILD 2018, а ялинка в спільноті з’явилася разом з анонсом першої вистави Нового Року.

Персоналізація театральними обличчями – на ресурсі театру «Золоті ворота». Під соусом святкування перемоги своїх акторів (Богдан Буйлук та Владислав Оніщенко) в проекті «Х-фактор-9», святкові вітання глядачav летять з Карпат, і на додачу – креативна брендова листівка.