Улов до Дня рибалки. Сезон 2018/19. Вступ

На порталі «Театральна риболовля» за час його існування встановлено певні традиції. Одна з них – підбиття підсумків до плаваючої, але досить чітко встановленої дати – друга неділя липня, яка цьогоріч припадає на 14 липня, до Дня рибалки – назва та концепція порталу тому дуже сприяє.

Святкуємо підбиваючи підсумки, або звітуємо святкуючи!

Кілька слів про особливості Театрального улову. До нього потрапляє весь без виключення масив переглянутих вистави з моменту попереднього Дня рибалки. До загального переліку потрапляють і свіженьки прем’єрні вистави, і переглянуті довгожителі, і київськи витвори, і вистави на виїзді,і заїхавші гастролери, фестивальні покази тощо.

За дужками лишається категорія Відеотеатру, відтворення яких проходило малими екранними формами – комп’ютерний монітор чи телевізійний екран. Виключення – Театр в кінотеатрі на широкому екрані. Єдине, що подібним переглядам не відведено місця на порталі, та і рецензіями відеовиставам не балуюсь. Хіба що використовую у вигляді ілюстрацій. Цього сезону кількість кіновистав – зовсім нічого – тому в загальному переліку вони присутні, а вже з відсоткових розподілах – викреслені.

І тепер пара слів про логіку огляду та нововведення цього року.

Вистава великої чи малої сцени, аматорського чи професійного колективу, дорослого чи дитячого спрямування – взагалі не має ніякого значення (хіба що деякі показники виведені цифрами в наочну статистику). Критерій єдиний – вистава справила враження, переконала, зазирнула всередину, або просто відмучалася із видимим небажанням, байдужістю, або простою режисерською неспроможністю.

З минулого року залишилися незмінним поділ вистав на три «рибальські» категорії:

  • Вистави сумнівної якості – ОБГРИЗЕНИЙ СКЕЛЕТ;
  • Вистави досить непогані, яким чогось суттєво не вистачило – НЕДОСМАЖЕННЯ;
  • Вистави, які справили враження – ЗОЛОТА РИБКА.

Сегментація максимально лаконічна, і в одній і тій самій категорії опиняються вкрай різні вистави. Тому цього року додана ще й внутрішньо-категорійна градація.

Конкретика, цифри, назви, актори, режисери та всі-всі-всі – вже з наступного допису.
Наразі, хіба що про наочні відсотки, адже «Театральна риболовля» – це про оцифровку;-)

Попередній сезон завершився із добутком (від гіршого до кращого)

44% – 23% – 32%

Відсотковий розподіл цьогоріч

36% – 30% – 34%

Ну і звісно в чергове варто зауважити, що це є СУБ’ЄКТИВНИМ ПОГЛЯДОМ автора і ведучого порталу «Театральна риболовля». Цей огляд не є істиною в останній інстанції, цілком ймовірно, що може не співпадати з чиєю-небудь не менш суб’єктивною думкою. Ваги може додати хіба що аргументаційна база та започаткований конструктивний діалог, можливо, прямо на платформі «Театральної риболовлі».

З Днем Рибалки!

Та гарного відсотка позитивного улову, у тому числі, і на театральному просторі!