Будинку ветеранів сцени імені Наталії Ужвій виповнилось 60 років

В середині минулого століття будинки ветеранів сцени вже існували в Москві та Ленінграді. Із запровадженням подібної ініциативі в Києві виступила народна артистка СРСР Наталія Ужвій, яка на той час очолювала правління Українського театрального товариства (на сьогодні це Національна спілка театральних діячів України).

Місце уло знайдено під Києвом, у Пущі-Водиці. Будинок для самотніх артистів розраховано було на 35 осіб.

Святкування 60-річчя закладу пройшло 30 вересня. Вітання, подарунки, концертна програма та акторське застілля – такою була програма дня.

– Було справжнє сімейне свято, ветерани готувалися і чекали, а ми намагались їх не підвести, – коментує подію керівник напряму соціальної політики та контролю за роботою Будинку ветеранів сцени ім. Н. Ужвій НСТДУ Олеся Жураківська. – Двогодинний концерт справжніх майстрів «Kiev tango project», Євген Нищук, Анатолій Гнатюк, Олена Гончарук… студенти, волонтери, «авто майдан»… Я замовила спеціально йогуртовий торт – щоб не дуже цукор піднімав. Співали, спілкувались, піднімали келихи за процвітання будинку, за те, щоб він не був притулком, а завжди лишався творчим осередком.