Старт 2019/20: Київ, Чернігів та Одеса

Найменш забобонні театри досить спокійно сприйняли відкриття своїх сезонів, яке припало на п’ятницю 13-го. Між іншим – не по вересневому літній та приємний день.

А Малий драматичний театр розпочав ще й з прем’єри. «Невтишимі» Дмитра Весельського – результат тривалого доросусідства із Музеєм Шістдесятництва під одним дахом. Незвичний формат для цього київського театру отримав глядацький переаншлаг. Променад-вистава на поетичні рядки українських авторів розпочала роботу 31-го сезону Малого театру.

35-й сезон стартував в Чернігівському молодіжному театрі. Вибір вистави зупинився на варіації меморіально-документального твору за щоденниками та записами багаторічного директора – художнього керівника театру.

Виставу «Геннадій Касьянов. Лінія життя» поставив Роман Покровський.

Головна цифра Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В. Василька – 95. Саме такий за порядковим номером є сезон, що розпочався 13 вересня.

Вхідні двері скучили за різнобарвними глядачами, глядач – за театром, театр – за виставами. Розпочали з постановки Георгія Ковтуна «Конотопська відьма» за Квіткою-Основ’яненко.

Далі буде!