Старт 2019/20: вісім театрів кінця вересня

Під завісу вересня впригнули до нового театрального сезону ще вісім театрів (принаймні з тих, хто помітний у періскопі «Театральної риболовлі».

Свій четвертий сезон 25 вересня розпочали в театральній агенції «ТЕ-АРТ».


Вистава у постановці Влади Бєлозоренко «Про що мовчать жінки» отримала нове чоловіче соло. На головній ролі відтепер Сергій Кіяшко.

З початком 46-го сезону Дніпровської опери напевно було зрозуміло, що відкриватимуться гала-концертом. А от щодо першої вистави сезону (а саме це основний фокус оглядів «Театральної риболовлі») – версії змінювалися. Якщо місяць тому йшлося про «Мадам Баттерфляй» на 25 вересня, то по факту першою зіграли «Весілля Фігаро» і 28-го.

Щодо «Гамлета» Вінницької муздрами ім. Садовського – на порталі було кілька дописів. Сьогодні ж акцент на тому, що постановкою без найвідомішого монологу принца театр відкрив свій 86-й сезон 26 вересня.

Сезон трьох ювілеїв розпочався 27 вересня в Кам’янській муздрамі ім. Лесі Українки.

40-й сезон розпочали з вистави «Лев узимку» у постановці Сергія Чулкова.

Скандальний останніми днями Львів трясе по декількох театрах. Частина внутрішніх суперечок вийшли назовне і до відкриття 100-го сезону Першого театру.

Але не про скандали наразі. Сезон відкрили 27 вересня виставою «Pentecost» в постановці Лариси Діденко.

До ювілейного сезону заявлено 100 подій. Щоправда відомості наразі лише про 10 з них, про що йтиметься в «Театральній риболовлі» окремо.

Сезон в Черкаській муздрамі ім. Т. Шевченка відкрилася 28 вересня.

На відкриття обрали виставу «Олена не прийшла додому» (реж. В’ячеслав Жила). Цього ж тижня стало відомо про відміну запланованих та проанонсованих гастролей в Києві (причина відміни не повідомляється).

Хмельницька обласна муздрама ім. М. Старицького до свого 89-го сезону в холі театру прийняла Міжнародну фотовиставку «Театр в фотооб’єктиві-2019» THEATRE EXPOSED, яка прибула в місто з Мінська. Серед театральної фотографії виставки представлені й роботи хмельничанина Сергія Аніськова.

А безпосередньо робота театру розпочалася 29 вересня з «Приборкання норовливої» у постановці Дмитра Гусакова.

І того ж 29 вересня свій ювілейний 80-й рік та 81-й театральний сезон розпочав Франківський драмтеатр. До старту обрали мюзикл в постановці Ростислава Держипільського «Гуцулка Ксеня».

Вересень добіг завершення, але театральних відкриттів ще вистачить на весь жовтень.
Далі буде!