Старт 2019/20. Жовтневі відкриття – чотири прем’єри й три театри Шевченка

Ще один проект театрального споглядання за секундною стрілкою сучасного українського театру, добіг свого завершення.

19 жовтня дали старт нових сезонів театри, які до цього часу трималися на канікулах (щонайменше, за інформацією «Театральної риболовлі»). Тож, із великою долею ймовірності можна стверджувати, що театральний сезон 2019/20 років повністю введено до експлуатації.

Коротко про жовтневі старти.

Чернігівський академічний український музично-драматичний театр ім. Т. Шевченка свій 94-й сезон відкрив прем’єрою сімейної трагікомедії «Танго» за Славомиром Мрожеком 3 жовтня. Вистава вийшла у постановці художнього керівника та головного режисера театру Андрія Бакірова.

Криворізький театр драми та музичної комедії ім. Т. Шевченка відкрив 88-й театральний сезон. 29 вересня – концертом, а першу виставу (що, власне і є формальною точкою фокусування «Театральної риболовлі») зіграли 5 жовтня. Також прем’єра. «Різдво у королівському замку» поставив Василь Короленко.

На відкриття 102-го сезону Дніпровського національного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка припала і прем’єра історичної драми «Свіччине весілля» за Іваном Кочергою у постановці Юрія Кочевенка, і відкриття ІІІ Всеукраїнського театрального фестивалю «Феєрія Дніпра». Все сталося 19 жовтня.

І того ж 19 жовтня – відкриття 142 сезону Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь). Рок-опера Геннадія Татарченка та Юрія Рибчинського «Біла ворона» вийшла у постановці Анжеліки Добрунової.

Всі театри стали до сезону. А «Театральна риболовля» продовжує своє полювання: театри, люди, події!

One thought on “Старт 2019/20. Жовтневі відкриття – чотири прем’єри й три театри Шевченка

  • 15.01.2020 о 11:56
    Permalink

    Thank you! Very nice!
    And where exactly are you waiting for?

Коментарі закриті.