Сценами Києві пройшов конкурсний десант одеських театрів

Театральний Київ розпочав ласувати колекцією з 12 вистав, які українські експерти відібрали для фіналу II Всеукраїнського театрального фестивалю-премії GRA.

І хоча 8 з 12 вистав – із київською пропискою (і тут нічого не вдіяти – 55% всіх українських прем’єр минулого сезону припадає на столицю, а решта – 45% – на всі інші міста разом), але й здобутки регіонів представлено на фінальному показы. По одному з Рівного та Львову, два одеських театри.

Перший день фестивалю – три конкурсні покази. Одна за одною «відстрілялися» суперники у номінації «Найкраща пошуково-експериментальна вистава». Київський академічний театр на Печерську у найнеочікуваний спосіб трактує нон-фікшн Стівена Гокінга (вистава «Світ у горіховій шкаралупі», реж. Дмитро Захоженко), Одеський обласний театр ляльок – поєднує непоєднані твори Ісака Бабеля (вистава «Баби Бабеля», реж. Євген Корняг).

Перший номінант категорії «Найкраща музична вистава» – постановка Одеського національного академічного театру опери та балету «Орфей і Еврідіка» Глюка (реж. Павло Кошка).

Попереду у фестиваля два «розгрузочні дні» – по одній виставі у понеділок та п’ятницю, по дві вистави у вівторок та четвер, і марафон з трьох вистав намічено на середу, 27 листопада.

Програма фестивалю-конкурсу за посиланням.

У дописі використані фотоматеріали оргкомітету фестивалю. Автор фото Daryna Dei.