Teatro alla Scala – 240! Історія одного фото

Продовжую міні-серіал про 240-річного ювіляра – міланський Teatro alla Scala.

Графічні анімації попереднього випуску – чудово.

Але побувати в середині, вдихнути запах історії, та просто постояти в ложі цієї легенди – безумовний привід для подальших переповідань.

Тож, історія одного фото в театрі Ла Скала.

Як мене, хлопця у футболці і джинсах пустили до того Храму мистецтв – досі не розумію.

Teatro alla Scala, якому саме сьогодні виповнюється 240 років (!!!), відомий своїм норовом та візуальною оманою. Проходячи міланською вулицею, цілком можливо й не помітити досить непримітну будівлю. Й дійсно, La Scala не приймає участі в змаганні пишних красот із Дуомо, чи торгівельною галерею Віктора Емануїла, однин з виходів якої і виводить на Пьяцца делла Скала. Зовнішній шик цій споруди, що виросла на місці церкви Санта-Марії алла Скала, майже нідочого. Усе найголовніше – усередині. А от відвідувача у джинсах на виставу цілком можуть не допустити – і до нині це місце, куди глядач збирається спеціально та відповідно.

Мою джинсо-футболкову історію тільки і пропустили, що стінами музею (де кількість особистих речей театральних легенд зашкалює на квадратний метр) та до окремої ложі, з якої можна спробувати осягнути поглядом підковоподібну залу та лише співставити побачене з тими відеозаписами бачених вистав.

Театр La Scala, навіть за короткий час перебування у ньому – це ВРАЖЕННЯ. Більше тих вражень, фактів та подробиць – у міні-серіалі спільноти «Театральна риболовля» до 240-річчя театру, сама історія якого створювала та формувала канони оперного театру. Саме на сцені La Scala балет, який використовували як розминку, вивели у окремий жанр…