Підсумки 4 жовтня (стартувала «Марія») та анонс 5-го (події pUPpet)

Фестивально-театральною хвилею Київ накриває поступово.

В п’ятницю, 4 жовтня, розпочав свою роботу XVI фестиваль «Марія». Субота 5 жовтня – з самого ранку – вистави III фестивалю pUPpet, пряма трансляція OpenTheatre ранішньої вистави та вечірня театралізована хода.

Але про все по порядку.

З подій «Марії» – фестиваль розпочали господарі фестивалю – Національний театр ім. Франка виставою «Буна» (реж. Давид Петросян).

З гостей на камерній сцені ім. Серія Данченка, сидячи на стільчику дитячими спогадами про Бессарабщину ділилася актриса вистави «Малюнок на замерзлому вікні»Олена Мотовилова.

Завершився перший фестивальний день акторсько-текстово-атмосферними хитросплетіннями, які тримали не відриваючись від кожної секунди сценічної дії «Біліх мотилях, плетених ланцюгах…» . Новели Стефаника у виконанні акторки львівського «Театру у кошику» Лідії Данильчук отримали неймовірне звучання, і саме про це – безпосередньо у фестивальному огляді вистав.

І, власне, про суботу, 5 жовтня.

На pUPpet розпочинається все хорватською виставою за мотивами «Каштанки» Антона Павловича. Далі – бельгійський «Карлсон», іспано-колумбійські «Перші юні віслючки». Та о 19 годині – театралізована хода від Майдану Незалежності до будівлі КМДА.

Тим часом на фестивалі «Марія» – історія про Квітку Цісик – «Квітка ностальгії» з Коломиї, «Монолог актриси» з Херсону, київська «Леді Капулетті», та дві вистави теперішнього та минулого репертуару Театру Франка – «Земля» Давида Петросяна та «Стара жінка висиджує» Збігнева Хшановського із Ларисою Кадировою.

Тож, фестивальних подій – на насичену театральну суботу!