Тамара Трунова – шлях до Головного режисера в 3 місяці та 15 років

Хаотичний (броунівський) рух тим і відрізняється від чіткого вектору, що сьогодні одне, а завтра інше.

Публічна риторика та безпосередні дії та заяви Тамари Трунової говорять про інше – покрокове просування до визначеної мети.

18 січня Тамара приймає участь у конкурсі на посаду генерального директора – художнього керівника Театру драми і комедії – проголошує свою програму та знімає свою кандидатуру на користь Стаса Жиркова, який і очолює театр. Стас в свою чергу аносує наміри щодо зміни штатного розкладу та говорить о бажанні бачити на посаді головного режисера саме Тамару Трунову.

16 лютого, в концепції вечора пам’яті Ірини Молостової жінки-режисери читають фрагменти її листів та інтерв’ю. Тамара Трунова обирає промову Ірини Олександрівни, яку та виголосила вступаючи на посаду головного режисера Театру ім. Лесі Українки.

12 березня всього на місяць випереджає події Олексій Кужельний, який Тамару Трунову називає вже головним режисером (див. відео).

І ось, нарешті, 14 квітня посада Головного режисера Театру драми і комедії створена та заповнена.

Приблизно так, терміном в квартал можуть втілюватися бажані зміни навіть в досить безструктурній театральній спільноті, якщо до втілення підходити відповідно.

PS. Театр драми і комедії заявляє про наміри головного ньюсмейкера не лише в театральному просторі, а ще й у менеджменті.
PPS. Програми Стаса Жиркова та Тамари Трунової – подієво-насичені. Спостерігати за їх втіленням у життя – окрема цікава історія.