«Театральні казки» від Алли Підлужної

За PR-кампанією святкування Св.Валентина й не пробитися…

Але останні сім років, 14 лютого – це ще й Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day).

Тож, сьогоднішній допис – казка про книжковий подарунок.
Чи подарунок казкової книжки.
Чи подарункова книжка казок.

Вірні всі твердження, адже мова йде про книжку «Театральні казки» авторства Алли Підлужної.

До книжок з подарунковими написами – жодного особливого ставлення – зайшла / не зайшла – все вирішується в процесі читання. Просто крізь одні книжки треба проходити від першої до останньої сторінки, а інші дозволяють розгортати себе на першії ліпшцій сторінці. Обидва варіанти рівноймовірні. Питання лише в тому, чого хочеться саме цього вечора.

Наповнення «Театральних казок» – це сінтез між добре відомими оповідями Ганса Крістіана Андерсена та власними багаторічними спостереженнями за театральною спільнотою. Одне майже повністю покриває інше – ті ж самі моделі поведінки, мотиватори, підсумкові значення…

Дев’ять вітань театру і Андерсену під тонкою обгорткою, звідки прориваються за езоповими словами те, про що сказати на шпальтах газет, в рецензіях та статтях не вдається. Шматочки алегоричної правди під маскою Казки – саме тому не просто зайшло, а зайшло-зайшло!

В мережі декілька новел доступні «Пьеса»«Стойкий Оловянный Театрик»«Драматическая актриса»«Золотой петушок»

«Театральна риболовля», з особистого дозволу автора, публікує текст, який окрім збірки, ще не мав публікації. Неймовірно правдива казка про «Нову виставу Театру» (публікується мовою оригінала).